Avrupa Birliği Projelerine Katılma Süreci

Avrupa Birliği Projelerine Katılma Süreci

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Erasmus+ projeleri ve ESC projeleri, hepimizin merak ettiği katılma süreci hakkında bilmeniz gerekenler ve adım adım nasıl ilerlemeniz gerektiğiniz hakkında sizlere bu yazımızda bahsetmek istedik. “Avrupa Birliği Projelerine Katılma Süreci” hakkında bu yazımız umarım sizler içinde faydalı olacaktır.
(DİKKAT SONUÇ ALINMIŞTIR)

1. Karar Vermek

Ne yapmak istediğinize ve hayatınızla alakalı ne gibi tercihte bulunacağınıza öncelikle karar vermeniz gerekmektedir. Bunun dışında neye ilginiz var neye ilginiz yok biliyor olmalısınız. Her şeyin başı kendini tanımaktır. Daha sonra ise Avrupa Birliği Projelerine Katılma Süreci ile alakalı bu yazı size faydalı olacaktır.

2. Pasaport Çıkartın

Yurt dışında katılacağınız projeler için bir pasaporta ihtiyacınız var. Pasaportunuz olmadan bir adım atamazsınız. Kriterlere göre yeşil veya bordo pasaport alabilirsiniz. Eğer bağlı olduğunuz kurum ile iletişime geçerseniz size gri pasaport bile verebilirler. Bu sayede vizeden muaf bir şekilde projeye katılabilirsiniz. Harçsız öğrenci pasaportu çıkartarak daha uyguna seyahat edebilirsiniz.

3. Araştırmak

Avrupa Birliği Projelerine Katılma Süreci aslında tam olarak burada başlıyor. Birbirinden farklı alanlarda bulunan proje türlerini incelemelisiniz. Gençlik Değişimi, Eğitim Kursumu, Avrupa Dayanışma Programı veya seminerlerden hangisine katılmak istersiniz? Deneyimleriniz, tecrübeleriniz veya beklentileriniz hangi yönde ?

4. Projeyi İncelemek ( Infopack ) ve Doğru Projeyi Bulmak

Proje kriterlerini ve ne olduğunu önce öğrenmelisiniz. Ev sahibi kuruluş ne tarz bir proje gerçekleştirecek? Şartları nedir ? Bunları detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Tüm detaylar projeyi gerçekleştirecek olan kurum tarafından hazırlanan infopack ‘te bahsedilmiştir.

5. Projeye Başvuru Süreci

Projeyi inceledikten sonra, motivasyon mektubu ve cv hazırlamanız gerekiyor. Her proje için farklı bir başvuru süreci gerekiyor. Projelere başvuru sırasında yapılan en büyük hata, adayın aynı başvuru evraklarını tüm projeler için kullanmasıdır. Adaylar en çok burada yanılmaktadır.

Projelere Başvuru Rehberi ‘nden projelere başvuru yaparken yardım alabilirsiniz. BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

6. Kontrol Edin ve Başvurun

Başvuru sürecinizi en baştan itibaren adımlarını kontrol ederek projeye başvurunuzu gerçekleştirin. Siz de göreceksiniz bu süreçte yaptığınız hataları göreceksiniz ve onları kolaylıkla revize edeceksiniz.

7. Proje Takibi

Başvurduğunuz projeyi takip edin. Size olumlu veya olumsuz geri dönüş yapılmadıysa iletişim adresiyle kontağa geçin. Projenin akıbetini öğrenin bu süreçte beklemeyin yeni projeleri araştırın ve onlara başvurun.

“Avrupa Birliği Projelerine Katılma Süreci” umarım merak ettiğiniz sorulara cevap olmuştur. Unutmayın projeye kabul almak gitmek istiyorsanız hazırlık her zaman iyidir. Yazıyı sonuna kadar okuduğun için teşekkür ederim.
Keyifli seyahatler dilerim…
Seyahatlerim hakkında daha fazla yazıya ulaşmak için buraya tıklayın.
Merak ettikleriniz ve sormak istedikleriniz yorum kısmına bırakabilirsiniz.

Yazıyı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. 

Hadi ne duruyorsunuz kendinize koyduğunuz engelleri kaldırın ve zamanı geldiğinde yola çıkın.

“Her zaman Başka Bi’Yol vardır “

Yorum Bırak

E-Mail adresiniz yayınlanmayacaktır.